高一 GS~世界を動かす人たち~

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Hi everyone! How are you enjoying the warm weather? Today I would like to tell you about my Global Studies lesson. Today students studied about World Leaders. Using the interactive whiteboard, the students participated in an interactive power point presentation, learning the correct English country names, regions; their flags and each country’s leader. Everyone had a good time answering the quizzes and using the fun whiteboard!

IMGP0023-1 IMGP0033-1

高一のGS(グローバル・スタディーズ)では「世界を動かす人たち」と題して各国の位置関係や各国のリーダーを照らし合わせながら世界の情勢について学んでいます。地理の授業で学んだことを思い出しながら、各国の状況や話題となっていることを英語で学んでいきます。授業では、先生の作ったスライドを利用しながらクイズ形式で基本事項を確認。電子黒板の画面をタッチするとリーダーの顔写真が動いて旅をします。生徒たちも楽しそう!

IMGP0041-4 IMGP0049-1

授業の後半では、ペアーワーク(協働学習)で各国のリーダーの呼び方や内容について質問し合い確認をします。一人で勉強するより、友達と協力し合うことで生徒たちにとって馴染みの少ない事柄も飽きずに学ぶことができ、知識の定着も高まります。

定期テストでは、楽しく学んだことを思い出しながら頑張ってくださいね。